Bureau Hartwerk Drunen - Annemarie de Vrieze

Coaching en Counseling vanuit het hart

Jij bent goed zoals je bent!

Je hebt het meestal best goed voor elkaar! Behalve dan dat je het te druk hebt, niet toe komt aan jezelf, moeilijk nee kunt zeggen, onrustig of niet echt tevreden bent. Je legt je lat hoog, moet van alles maar droomt van iets anders, iets mooiers: leven of werk wat écht bij je past. Of je ontmoet verdriet, tegenslag en verlies in je leven, relaties of werk. Wanneer je dan vastloopt, je levenslust verliest, het niet meer weet en steun en bevestiging nodig hebt; dan kijk ik graag met je mee. Ik bied je mijn luisterend oor, een spiegel, een andere kijk en inzichtgevende gesprekken. Kortom; mijn volledige aandacht voor jouw persoonlijke proces.

Samen met jouw wijsheid wordt het onzichtbare zichtbaar en krijg je helderheid. Je gaat steeds meer doen wat bij je past, staan voor wie je bent en je gaat je vrij voelen met wie je bent. Klaar om de weg van je hart te volgen en weer te geloven in jezelf!

 

Blijf je afvragen waar je hart naar uitgaat. Telkens weer. Doe dat door te voelen waar je blij van wordt. Door te voelen wat je mist, door te voelen wat past en wat niet. Telkens als je blijdschap en innerlijke vreugde voelt zit je op de goede weg.

 

Counseling: Laagdrempelige vorm van hulp die inzicht en bewustwording geeft in problemen en mogelijkheden. Je leert aandacht te hebben voor jezelf, je gevoel, emoties en gedachten. Je leert jezelf kennen in relatie tot de ander of de wereld om je heen. Je leert kwaliteiten en mogelijkheden te zien en ze ook in te zetten.

Coaching: Vorm van hulp en begeleiding die aanzet tot verandering door bewustwording en persoonlijke groei, vergroten van zelfvertrouwen en eigen mogelijkheden. Van overleven naar leven! Van ongeloof naar geloof! Je leert accepteren wat niet veranderd kan worden en loslaten wat niet meer helpt. Dus: Aanpak in weten wat je wilt en hoe je kunt veranderen. Keuzes maken die bij je passen en jou dienen op je weg naar vrijheid en blijheid.

Loopbaancoaching: Waar sta je? Wat wil je? Wat kan je? Inzichtgevende vorm van coaching die o.a. persoonlijke waarden en verlangens, kwaliteiten en missie in beeld brengt op verschillende niveaus: gedrag, emoties, fysiek, mentaal, omgeving en zingeving. Vervolgens zet je stappen om deze inzichten om te zetten en keuzes te maken om te doen wat je echt wilt.

Intuïtieve afstemming: Helende en inzichtgevende afstemming, Intuïtieve afstemming op afstand: Een intuïtieve afstemming zet vragen in een spiritueel daglicht en geeft troost, bemoediging en inzicht. Het draagt vaak een gevoel van richting en raakt een innerlijk weten aan. Het kan concreet van aard zijn maar houdt geen voorspelling of pasklare oplossing in. Eerder een liefdevolle spiegel die uitnodigt de oplossing in jezelf te zien.

Eline: 'De zorgvuldigheid waarmee je dit werk doet en vormgeeft, raakt me. De afstemming voelde heel troostrijk en liefdevol, ook herkenbaar.... Zelfs zaken die ik later uit mijn inleidend schrijven had gewist, kwamen aan de orde. Zelfs had ik behoefte aan oefeningen, die mij verder zouden kunnen helpen. Daar ben ik je dus ook dankbaar voor!'

Spirituele begeleiding: Contact met diepere lagen, geleide meditatie/visualisatie, verdieping in levensthema's, innerlijke groei, de ziel, zingeving en betekenis 

Het doel: Geloven in jezelf en vertrouwen op eigen mogelijkheden

  • Innerlijke oordelen, weerstanden en beperkende overtuigingen herkennen en loslaten
  • Angsten, twijfels en ongeloof omzetten naar zelfvertrouwen en helderheid
  • Stoppen met aanpassen, jezelf serieus nemen, grenzen bewaren en rust vinden
  • Verbinding maken met emoties, innerlijke wijsheid en je ziel, bezieling
  • Weer vertrouwen op je intuïtie, je hart volgen en geloven in eigen kracht en natuur
  • In alle oprechtheid zien en laten zien wie je bent!

 Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden: 06 81425512 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Steeds meer mensen verlangen ernaar te leven en werken vanuit het hart. Het hart refereert in mijn optiek aan intuïtie: het stille weten, het varen op innerlijk kompas, vertrouwen op het hart als leidraad. Zonder daarbij de waarde van het verstand te verliezen. Iedereen beschikt over intuïtie. Vaak hoor je mensen zeggen: "Het voelt gewoon goed...het klopt gewoon". Als een soort weten, wat je niet altijd met je verstand kunt beredeneren. Intuïtie is wat anders dan het voelen van emoties. Emoties zijn vaak heftiger en kunnen je uit balans brengen. Intuïtie brengt evenwicht, vanuit een kalm weten. Het is niet afhankelijk van stemmingen. Als je contact maakt met je intuïtie sta je in contact met je ziel of bezieling. Je ziel weet en dit stille weten brengt je blijdschap, inspiratie en rust. Kunst is intuïtie te onderscheiden van angst. Je lichaam is daarin behulpzaam: Is de toon dwingend, dreigend en geeft het spanning, dan spreekt de stem van angst. De stem van je ziel die via je intuïtie spreekt is zacht, geruststellend en geeft een gevoel van ruimte. Je lichaam voelt ontspannen en vaak voel je je ontroerd als je contact maakt met deze stem of dit gevoel.

Het is altijd van belang om een intuïtieve afstemming zelf op waarde te schatten en via je intuïtie te voelen of die jouw innerlijk weten ondersteunt en bevestigt. Als dat zo is geeft dat vaak een zucht van verlichting, een gevoel van ontroering en verheldering: Het raken van de juiste snaar....