Bureau Hartwerk

Intuïtieve Coaching en Counseling

hartwerk.jpg

Je bent goed zoals je bent!

Vaak denk je dat je pas goed genoeg bent als je succes hebt, iets betekent in de maatschappij, als alles op orde is of op rolletjes loopt. Je past je aan en gedraagt je naar andermans maatstaven of ideaalbeelden. Je voelt gemakkelijk aan wat de ander verwacht. Er altijd wel iets is wat bereikt of gedaan moet worden en je voelt je niet goed genoeg als dat niet lukt. Je raakt het contact met jezelf en je bezieling langzamerhand kwijt.

"Ik wil jou laten ervaren en beseffen dat je goed bent zoals je bent. Vol aandacht en respect voor jouw proces, op jouw manier, in jouw tijd. Om vanuit een oprecht hart en liefdevolle kijk jezelf te zien en laten zien. Problemen die je ervaart vormen dan juist een uitdaging voor bewustwording en inzicht in jezelf. Van daaruit ontstaat vertrouwen om verandering en vernieuwing aan te gaan."

Veel mensen verlangen naar bezield leven, leven vanuit het hart, leven in waarheid. Dat betekent angsten en twijfels onder ogen zien en vertrouwen op eigen oorspronkelijke kracht. Durf jij die weg naar binnen te gaan en je kracht, maar ook je schaduwkanten te ontdekken? Juist die schaduwkanten herbergen een schat aan bruikbare handvatten. Hoe ga je om met angsten en negativiteit, de ander of de wereld om je heen? Door je eigen licht erop te schijnen en je zonder oordeel open te stellen, ervaar je heelwording van binnenuit. Vanuit liefdevol aanwezig zijn krijg je helderheid en een innerlijk weten over wat jouw juiste weg is. Contact met je hart en ziel of bezieling helpt om het leven op vervullende manier vorm te geven en brengt voldoening, rust en innerlijke vrede.

Zowel in mijn persoonlijk leven als in de verschillende takken van hulpverlening heb ik veel ervaring opgedaan. In dit proces van innerlijke groei heb ik geleerd me op verschillende manieren af te stemmen op de ander. Vanuit ervaring en ontwikkeling kan ik de problemen die mensen ervaren binnen een breder kader plaatsen waardoor de problemen in een ander licht verschijnen, meer als een betekenisvolle uitdaging. Vanuit mijn intuïtieve kant voel ik vaak aan waarom iemand tegen bepaalde blokkades aanloopt en wat er nodig is om die (geleidelijk aan) op te lossen.

Dit voelende of intuïtieve waarnemen is een steeds belangrijker deel van mijn werk geworden, dat me veel voldoening geeft. Soms manifesteert het zich in de vorm van (symbolische) beelden die ik zie, op andere momenten is het meer een voelend weten. Wat ik aan informatie ontvang langs innerlijke weg, kan als vertrekpunt of leidraad dienen voor ons gesprek.

 

"Ontdekkingen hebben weinig met intellect te maken. Er is altijd een bewustzijnsprong, die je wat mij betreft intuïtie kunt noemen. De oplossing komt gewoon naar je toe en je weet niet hoe of waarom." Albert Einstein